Nyomtatás

Slágerlista

Írta: Administrator.

Íme a PiPi Tér slágerlista:

Az alábbi daloknak az a lényegük, hogy egyszerűen csak dalok. Ez azt jelenti, hogy egyaránt előadhatók szimfonikus zenekari kísérettel és egy szál gitárral, mindenképp ütősek. Egyszerűek, mégis tartalmasak. A sorrend véletlenszerű, nem jelent rangsort. Vígadjatok (olykor sírva), ha hallgatjátok őket.

Hallgassátok csutka hangerőn és táncoljatok:-)

Ez a legnagyobb királyság! Balsors súlytotta nemzetünkre igencsak ráfér egy ilyen laza nóta. Köszönjük nektek Ladánybene 27! A dal méltó felütése ennek a slágerlistának.

        

        

        

        

A legszebb...

Ez a dal egyesíti magában a negyven évvel ezelőtti dalok szépségét, ugyanakkor kegyetlenül mai. Így kell ezt: egyszerűen, szépen.

        

No ez még szebb!

Az eredetinél talán még nagyobb súlya van ennek a dalnak, amikor az Ando drom énekli ilyen egyszerűen, dísztelenül és mégis nemesen.

Gondolnátok?

...hogy ez a dal a Rolling Stones első kislemezének The Last Time című dalán alapszik?

A világ legjobb zenekara

Ez van. A U2 minden dala egyszerű, és gyönyörű és megunhatatlan. Bono hangja, Edge gitárja nem virtuóz, semmi extra, de nagyon mélyről jön és nagyon egyben van.

A "pofátlan" jazz gitáros

Körülveszi magát mű-pálmafákkal, felvesz egy giccses fehér zakót, arcátlanul a kamerába vigyorog, a zenéje nyálas, de közben úgy gitározik, hogy az ember összesz*rja magát...

 

Egy másik őrült gitáros

Tommy Emmanuel ma a fingerstyle gitározás csúcsa. Amit ez az ipse a gitárral művel, az botrány, azonnal be kéne tiltani. A legtöbb fevételén jól látható, hogy gyakorlatilag szétveri a hangszereit, a gitárjain alig van már lakk. Soha senkit nem láttam ennyire szabadon gitározni.

Ultraciki 80-as évek

Habos zsabós ruhák, idétlen frizurák, csupa hatásvadászat és mégis visítani kell. A csutka hangerő kötelező :-)

 

Igazi csűrdöngölő!

BWV 1005 allegro assai

Az egyik kedvencem J. S. Bach szóló hegedűre írt egyik szonátájának (BWV 1005) allegro assai tétele. A 3. perc 33. másodpercénél (és az 5. perc 11. másodpercénél az ismétlésben) szoktam elsírni magam.

Take a walk on the wild side

Lou Reed klasszikus dala. Pofátlan módon két egyszerű akkordból áll, mégis zseniális.

Ezen kívül...

Kötelező szerzők: